Следвайте Гласове в ТелеграмМного чуждестранни наемници, които се бият в редиците

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМного чуждестранни наемници, които се бият в редиците
Коментари Харесай

Украински лейтенант пред CNN: Много чуждестранни наемници напуснаха Украйна като видяха на какво са способни руснаците

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Много задгранични наемници, които се бият в редиците на украинската войска, напущат Украйна, откакто видят действителността на бойното поле, съобщи украинският лейтенант Дмитрий Костюк пред CNN. Той твърди, че неговият взвод, който е бил ситуиран край Бахмут, е бил с дефицит на персонален състав и е бил запълнен от 12 задгранични бойци. Половината от тях обаче напуснали, когато видели защо става въпрос. 

Според офицера, до момента в който някои наемници се причисляват към борбата, тъй като са привлечени от „ романтиката на войната “, други отиват, тъй като виждат боевете като своя „ професионална активност “ или с цел да попълянт своето CV.

„ По предписание те не осъзнават в какво се забъркват. Много хора си показват нашата война като престрелка с врага, само че не осъзнават какъв брой артилерия има и че седиш под обстрел всеки ден по цялостен ден без въобще да можеш да виждаш врага “, сподели украинският боен.

Костюк означи, че за разлика от украинските жители, чужденците са свободни да прекратят контракта с военните. „ След като видяха по какъв начин наподобяват военните дейности, съвсем половината от хората споделиха: „ Не, не, това е прекомерно. Това не е войната, за която сме се подписали “, съобщи той.

Украинският боен разкритикува мобилизационната акция на страната,  като означи, че опитите на Украйна да принуди жителите си да се причислят към армията създават бойци, които не са склонни да се бият.

Източници: CNN, obektivno.bg

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР